- KAIKKI KOTISI KUNNOSTA -

SYITÄ TEHDÄ KUNTOTUTKIMUKSIA

Asuntokauppariidat

Kaupan jälkeen havaitut viat ja vauriot on syytä tutkia, jotta voidaan selvittää välttämättömät korjaustarpeet. Lisäksi on eriteltävä peruskorjauksen/parannuksen osuus, jota lähes aina muodostuu kosteusvauriokorjauksissa.

Peruskorjattavuutta varten

Korjaussuunnittelun pohjaksi on syytä tutkia perusrakenteiden toteutustapaa ja kuntoa. Ilman rakenteellista selvitystä ei tule aloittaa koko rakennuksen saneerausta, koska etenkin vanha rakennus voi osoittautua korjauskelvottomaksi.

Riskirakenteen arviointia varten

Rakenteita, joissa on tunnetusti muodostunut kosteusvaurioita on syytä tutkia olisiko riski toteutunut. Kyseisissä rakenteissa ei ole yleensä pinnoille näkyviä ja niiden korjauskustannukset ovat erittäin merkittävät.
Asuntokaupan kuntotarkastukseen liittyvä lisätutkimus.

Kosteusvaurion korjaustapaa varten

Kosteusvaurioituneen rakenteen korjaustapa voidaan arvioida vasta kun vaurioitumisen syy on tutkimuksin selvitetty.
Sisäilmahaitan selvittämiseksi.
Asunnossa voi olla homeen haju tai asukkaat jo oireilevat, mikä on voitu havaita vasta asuntokaupan jälkeen. Hajun ja oireilun syy saadaan selvitettyä rakenteita tutkimalla. Yleensä on kaikki rakenteet tutkittava, jotta saadaan selville haitan aiheuttavat rakenteet/materiaalit ja siten voidaan poissulkea rakenteet, joihin ei ole korjaustarvetta.

CFU Finland Oy      GSM 045-805 7464      heikki.meurasalo@cfu.fi      Mobiiliversio      Y-tunnus 2500865-8      Pieni Roobertinkatu 4-6 as 81, 00130 Helsinki